Dit fraaie lijnenspel is niets anders dan een grafische weergave van een trillende snaar. Duidelijk zijn de flageoletpunten te zien op de plaats waar de snaar respectievelijk in twee, drie en vier gelijke delen wordt verdeeld.
Menu

Amajagu

Berichten

Belangrijk bericht

Janneke gaat nu eindelijk van haar pensioen genieten. Zij neemt nu dus ook geen nieuwe celloleerlingen meer aan.

Iedereen heeft recht op onze volledige inzet en aandacht; bij een praktijk met een te groot aantal leerlingen kan dit niet worden gegarandeerd. Daarom kunnen geen nieuwe cursisten voor pianoles meer aangenomen worden, tot nader bericht. Als u toch contact wilt opnemen kunt u op een wachtlijst worden geplaatst.

Vrije dagen

Tweede paasdag: 4 april.
Hemelvaartsdag: 13 mei.
Tweede Pinksterdag: 24 mei.

Vakantie

Meivakantie: 3 t/m 9 mei.

Leerlingenuitvoering

Wegens Corona hebben wij de geplande leerlingenuitvoering in de LIndenberg van zondagochtend 25 april helaas moeten verplaatsen. Deze is nu voorlopig vastgelegd op zondagochtend 10 oktober. Nadere gegevens volgen nog.

Email

Onlangs schreef oud-leerling Pim de volgende e-mail:
"Hey guus! Pim hier. Ik las vandaag een boek over motivatie en er kwam een voorbeeld voorbij van een piano leraar. Ik moest aan je denken en hoe vaak ik je vroeger wel niet gek gemaakt heb door m'n huiswerk etc niet op tijd te doen en niet super veel moeite in je lessen te stoppen.
Het is nu denk ik ongeveer 10 jaar geleden sinds de laatste les, maar ik wilde je toch even bedanken voor alle tijd en geduld dat je voor me hebt genomen. Ik woon tegenwoordig in San Francisco en speel weer regelmatig piano, en ik besef me nu pas hoe speciaal het is wat je allemaal voor me hebt gedaan als kind.
Met vriendelijke groet uit Amerika!
- Pim"
Dit geeft precies weer waar wij het voor doen.

En oud-leerling Hadrien uit België schreef:
"Vorige donderdag was mijn technische piano examen voor de muziekschool! Ik moest 2 etudes spelen. Ik heb de 4e Chopin etude gespeeld, samen met een (uiteraard gemakkelijkere) etude van Mosheles, op 70 n6. Mijn cijfer bleek na deliberatie 96% te zijn!
Ik moet U even danken voor uw mede-verantwoordelijkheid in mijn beheersing van n°4! de andere leerde ik in 3 weken. Ik probeer nu elke dag een etude van Czerny even te lezen om mijn leesvermogen te verhogen. Van Schubert heb ik samen met mijn brusselse leraar besloten de variaties in bes major te leren spelen, op 142 n3. Een impromptu is dat, geloof ik.
Veel succes verder! Ik hou U zoals afgesproken op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in mijn piano leven. Dank U nogmaals voor Uw prachtige begeleiding gedurende mijn verblijf! Tot later.
Hadrien"

Literatuur

Voor meer verdieping en achtergrondinformatie introduceren wij op de pagina literatuur artikelen, analyses en andere literatuur.

2 celli te koop!!

Voor kinderen die graag cello willen spelen zijn er instrumenten beschikbaar, die passen bij de leeftijd en maat van elk kind. Zo bied ik instrumenten te koop aan die ik in de loop van de jaren heb gekocht van leerlingen die naar een groter instrument waren gegroeid. Want:
Voor elke speler is een passende cello te vinden; op onderstaande foto Jonas (www.jonaspap.nl) met zijn eigen cello, een kwart cello, 1/4, en met een hele cello, een 4/4 dus. Op onderstaande tabel kunt u de verschillende maten vinden en ook voor welke leeftijd ze in het algemeen geschikt zijn.

Jonas

maat:
4/4    3/4    2/4   1/4
leeftijd:
13+  10-12  8-10  6-8

Ik wil nu afstand doen van de laatste 2 celli, die niet meer worden gebruikt, in de hoop daar iemand blij mee te kunnen maken.
- Een Schuster, 1/2, halve, cello met taxatierapport van Otto en Serge Stam te Utrecht waarin een waarde staat aangegeven van F 2750,- (jaren ’80). Nu voor € 1150,-. Geschikt voor kinderen van ongeveer 8-10 jaar. Met foedraal maar zonder strijkstok.
- Een studiecello, 4/4 hele, voor € 750,-. Vanaf een jaar of 13-14. Met foedraal maar zonder strijkstok.