Dit fraaie lijnenspel is niets anders dan een grafische weergave van een trillende snaar. Duidelijk zijn de flageoletpunten te zien op de plaats waar de snaar respectievelijk in twee, drie en vier gelijke delen wordt verdeeld.
Menu

Amajagu

Berichten

Belangrijk bericht

Janneke gaat nu eindelijk van haar pensioen genieten. Zij neemt dus ook geen nieuwe celloleerlingen meer aan.

Ook Guus gaat nu van zijn pensioen genieten. Ook hij neemt dus geen nieuwe pianoleerlingen meer aan.

Herfstvakantie: 16 oktober t/m 22 oktober

Leerlingenuitvoering

Op 22 mei 2022 werd er eindelijk weer een leerlingenuitvoering gehouden in de Karolingenzaal van de Lindenberg. De uitvoerenden waren van alle leeftijden, tussen 12 en 65 jaar oud, en van beginners tot gevorderden. De zaal was vol met belangstellende familieleden en vrienden. Natuurlijk was iedereen gespannen, want het blijft een avontuur om je muziek, die thuis meestal heel goed klinkt voor een zaal mensen te spelen, het moet immers meteen helemaal goed zijn. Dat lukte de ene keer dan ook beter dan de andere, maar belangrijker is het feit dat alle deelnemers zich zo totaal hebben ingezet en zichzelf en hun nervositeit hebben overwonnen. Een hartelijk applaus was het gevolg, en een kleine hulde hier achteraf. Het was in velerlei opzicht een leerzame ochtend.
Foto's van een aantal programma-onderdelen evenals een integrale geluidsopname van de uitvoering vind u in de rubriek multimedia.

Email

Onlangs schreef oud-leerling Pim de volgende e-mail:
"Hey guus! Pim hier. Ik las vandaag een boek over motivatie en er kwam een voorbeeld voorbij van een piano leraar. Ik moest aan je denken en hoe vaak ik je vroeger wel niet gek gemaakt heb door m'n huiswerk etc niet op tijd te doen en niet super veel moeite in je lessen te stoppen.
Het is nu denk ik ongeveer 10 jaar geleden sinds de laatste les, maar ik wilde je toch even bedanken voor alle tijd en geduld dat je voor me hebt genomen. Ik woon tegenwoordig in San Francisco en speel weer regelmatig piano, en ik besef me nu pas hoe speciaal het is wat je allemaal voor me hebt gedaan als kind.
Met vriendelijke groet uit Amerika!
- Pim"
Dit geeft precies weer waar wij het voor doen.

En oud-leerling Hadrien uit België schreef:
"Vorige donderdag was mijn technische piano examen voor de muziekschool! Ik moest 2 etudes spelen. Ik heb de 4e Chopin etude gespeeld, samen met een (uiteraard gemakkelijkere) etude van Mosheles, op 70 n6. Mijn cijfer bleek na deliberatie 96% te zijn!
Ik moet U even danken voor uw mede-verantwoordelijkheid in mijn beheersing van n°4! de andere leerde ik in 3 weken. Ik probeer nu elke dag een etude van Czerny even te lezen om mijn leesvermogen te verhogen. Van Schubert heb ik samen met mijn brusselse leraar besloten de variaties in bes major te leren spelen, op 142 n3. Een impromptu is dat, geloof ik.
Veel succes verder! Ik hou U zoals afgesproken op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in mijn piano leven. Dank U nogmaals voor Uw prachtige begeleiding gedurende mijn verblijf! Tot later.
Hadrien"

Literatuur

Voor meer verdieping en achtergrondinformatie introduceren wij op de pagina literatuur artikelen, analyses en andere literatuur.

2 celli te koop!!

Voor kinderen die graag cello willen spelen zijn er instrumenten beschikbaar, die passen bij de leeftijd en maat van elk kind. Zo bied ik instrumenten te koop aan die ik in de loop van de jaren heb gekocht van leerlingen die naar een groter instrument waren gegroeid. Want:
Voor elke speler is een passende cello te vinden; op onderstaande foto Jonas (www.jonaspap.nl) met zijn eigen cello, een kwart cello, 1/4, en met een hele cello, een 4/4 dus. Op onderstaande tabel kunt u de verschillende maten vinden en ook voor welke leeftijd ze in het algemeen geschikt zijn.

Jonas

maat:
4/4    3/4    2/4   1/4
leeftijd:
13+  10-12  8-10  6-8

Ik wil nu afstand doen van de laatste 2 celli, die niet meer worden gebruikt, in de hoop daar iemand blij mee te kunnen maken.
- Een Schuster, 1/2, halve, cello met taxatierapport van Otto en Serge Stam te Utrecht waarin een waarde staat aangegeven van F 2750,- (jaren ’80). Nu voor € 1150,-. Geschikt voor kinderen van ongeveer 8-10 jaar. Met foedraal maar zonder strijkstok.
- Een studiecello, 4/4 hele, voor € 750,-. Vanaf een jaar of 13-14. Met foedraal maar zonder strijkstok.