Dit fraaie lijnenspel is niets anders dan een grafische weergave van een trillende snaar. Duidelijk zijn de flageoletpunten te zien op de plaats waar de snaar respectievelijk in twee, drie en vier gelijke delen wordt verdeeld.
Menu

Amajagu

Pianoles in Nijmegen

Guus Augenbroe

Belangrijk bericht

Guus gaat nu ook eindelijk van zijn pensioen genieten. Hij neemt nu dus ook geen nieuwe leerlingen meer aan.

Privé-les dus individuele aandacht

De individuele aandacht in de privé-les vind ik van grote betekenis. Iedereen is anders en heeft recht op een persoonlijke benadering. Dit betekent niet dat er geen ruimte is voor samenspel. Kijkt u hiervoor op de pagina lessen onder het kopje samenspel.

Voor alle leeftijden vanaf 6 jaar

Zodra kinderen redelijk goed kunnen lezen en tellen kunnen ze met les beginnen. Het is belangrijk dat zij wekelijks naar les komen; immers in de les leren zij ook hoe ze moeten oefenen. Wekelijks worden houding en beweging gecontroleerd om te voorkomen dat daar fouten in sluipen. De leraar vormt zich zo een beeld van de manier waarop de leerling met de piano omgaat. Waar nodig kan hij ongemerkt bijsturen.

Voor elk niveau een veelzijdig repertoire

Het is goed dat al vroeg gewerkt kan worden met verschillende stijlen en genres. Dit ontwikkelt het gehoor en het gevoel voor ritme. Vooral mensen die lange tijd zonder pianoles zijn merken dat zij steeds maar weer hetzelfde spelen, omdat ze niet (kunnen) weten welk materiaal voor hen geschikt is. De leraar heeft daar een uitgebreide kennis over en kan steeds zorgen dat er interessante muziek op de lessenaar komt.

Guus Augenbroe pianist

Opleiding en ervaring

Tijdens mijn studie aan het conservatorium in Maastricht ben ik begonnen met lesgeven en ook met het spelen van kamermuziek. Ik haalde allereerst in 1980 de akte muziekonderwijs B voor piano, voordat ik twee jaar later de examens deed voor het diploma uitvoerend musicus. Daarna mocht ik nog verder studeren in allerlei verschillende formaties om aan de piano zangers en instrumentalisten te begeleiden maar ook om als pianist eens op te gaan in een groter geheel als trio’s en kwartetten, om ten slotte in 1984 te slagen voor de Aantekening Kamermuziek.

Eindeloos geduld

Juist door deze lange weg van studie weet ik hoe belangrijk het is om geduld te hebben, voor de leraar maar ook voor de leerling.

Gevoel voor humor

’Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ geldt ook in de muziekles. Lachen ontspant en relativeert. Heel belangrijk.

Fraaie studio aan Waalkade

Een stille plek in een eeuwenoud pand waar geen verkeers- of ander lawaai doordringt. Ook de piano wordt buiten de kamer niet gehoord, wat een veilig en beschermd gevoel kan geven.

Nonnenplaats
6511 VM Nijmegen
06-10102481
infopiano@amajagu.nl

Op de pagina home leest u meer over ons.