Menu

Amajagu

Uitleg

Logo

Dit fraaie lijnenspel is niets anders dan een grafische weergave van een trillende snaar. Duidelijk zijn de flageoletpunten te zien op de plaats waar de snaar respectievelijk in twee, drie en vier gelijke delen wordt verdeeld.
Logo

Amajagu

De naam Amajagu is niet iets geheimzinnigs. Het is eenvoudig een samenstelling van onze eigen namen: AMA, de initialen van Guus: Augustinus Maria Augenbroe, is bovendien de stam van het woord amare, dat liefhebben betekent. Het woord amateur is daarvan afgeleid. JA en GU is gewoon het begin van onze namen: Janneke en Guus.

Wat is een beginner?

Onder beginnende leerlingen verstaan wij mensen die nog niet zover zijn dat zij
Gedurende de eerste vijf jaren worden deze zaken behandeld en aangeleerd.

Cello

Voor de cello houdt dit in: Een goede streekbeheersing wat betreft gebruik en indeling van de stok, met correcte snaarwisseling en in diverse streeksoorten, beheersing (dwz redelijk zuiver spel zonder hoorbare positiewisselingen) van de eerste vier posities, werkend aan posities vijf t/m zeven en duimposities, een beginnend vibrato.
Concreet: Na deze eerste periode van 5 jaar bent u in staat te werken aan:
Methode Benoy deel 3, etudes Sebastian Lee: melodische en progressieve opus 31 en 131, de eerste cellosuite van Bach, sonates Vivaldi, Concerten Klengel en Goltermann.

Piano

Voor de piano betekent dit: Onafhankelijkheid van de handen, dwz de linkerhand doet heel andere dingen dan de rechter: bv forte spelen rechts, piano links, of verschillende ritmische patronen tegelijk, zoals triolen links, achtsten rechts. Goed pedaalgebruik, goede toonvorming met gefaseerde sterkte-ontwikkeling en meerstemmig spel.
Concreet: Na deze eerste periode van 5 jaar bent u in staat te werken aan:
Heller etudes opus 47, preludes van Bach, eenvoudige sonates van Haydn, Mozart of Beethoven, Jugendalbum van Schumann, Lyrische Stücke van Grieg.