Dit fraaie lijnenspel is niets anders dan een grafische weergave van een trillende snaar. Duidelijk zijn de flageoletpunten te zien op de plaats waar de snaar respectievelijk in twee, drie en vier gelijke delen wordt verdeeld.
Menu

Amajagu

Heilzaam en helend

Houden van muziek, het bezoeken van concerten en het luisteren naar cd opnamen is één ding: zelf musiceren is iets heel anders.

Waarom?

De concentratie en intensiteit van het zelf muziek maken zijn te vergelijken met vormen van meditatie. Als het goed is zijn hierbij de eigen gedachten totaal uitgeschakeld; alle aandacht is op de muziek gericht. Beginners zowel als gevorderden moeten zich volkomen geven en zich totaal concentreren bij het uitvoeren van het gecompliceerde geheel van handelingen, waardoor muziek kan ontstaan.

Het effect

Juist dit aspect: het even weg zijn uit de dagelijkse sfeer, drukte en zorgen heeft een heilzaam effect en maakt dat de geest tot rust komt. Men ‘knapt ervan op’, ‘krijgt er energie van’, ‘voelt zich veel beter’; zijn alle uitdrukkingen van mensen na het (al dan niet gezamenlijk) muziek maken.

Wie?

Steeds meer mensen beseffen dit en pakken het instrument dat zij als kind leerden bespelen weer op. Anderen maken een lang gekoesterde droom werkelijk en kiezen het instrument dat zij altijd al zo mooi hebben gevonden, maar waarvoor nooit gelegenheid was het te leren bespelen. De leeftijd doet er niet zoveel toe, de liefde, motivatie en aandacht zijn belangrijker.
Op de pagina lessen vind u meer informatie over de lessen.